Charmig vit matgrupp
Skapa ett unikt och charmigt hem med VillaAntiks möbler!

Shabby Chic Inredning


Vi på VillaAntik brinner för snabby chic och vit inredning. Idag är vi ett väletablerat företag på marknaden. Vårt koncept bygger på återbruk och våra möbler väljs ut med omsorg och hjärta. Hos oss finner ni unika möbler med personlig prägel, ingen är den andra lik. Våra möbler visar spår av tidens tand och var och en bär på sin egen historia. Vi har personliga lösningar med leverans från dörr till dörr, allt efter kundens önskemål. Vårt motto är personligt, unikt och VillaAntikt!

Vad är shabby chic och hur uppkom det? Shabby chic är egentligen inget nytt men inredningsstilen fick ordentligt fäste när en kvinna vid namn Rachel Ashwell år 1989 definerade och satte ett namn på denna stil och hon anses sedan dess som grundaren och hon har butiker i såväl Storbritannien som USA.

Det finns olika stilar av shabby chic ute i världen. Man kan säga att generellt är grunden den samma inom de olika tolkningarna av denna tillbakablickade, romantiserade stil. Nordiska stilen inspireras från exempelvis gustavianskt, allmoge, empir och även rokoko och färgen är genomgående ljus och främst vit. En annan stil är engelskt lantlig, det för tankarna till det robusta lantliga, och är lite mer romantisk i sin framtoning, gärna med rosor som ett tydligt inslag. Den amerikanska tolkningen av shabby är lite mer åt det eleganta och fräscha hållet och tar in lite kusttema. Det gemensamma för alla dessa stilar är att det främst är en vit färg, andra ljusa kulörer kan även förekomma. Möblerna ska vara gamla eller se ut att vara det och ha en nött framtoning med en originalpatina. Även nytillverkade möbler förekommer som då patineras för att se gamla ut. Tygerna som förekommer är oftast linne, bomull, säckväv och spets i vitt eller naturfärger. Den inriktning inom shabby chic som är mest populär i Sverige är den nordiska stilen som även återspeglas hos oss på VillaAntik.